Om sidan Enkelt om Peruker

EnkeltOmPeruker.se bygger på den enkla idén att göra det lättare för personer som drabbats av håravfall att finna komplett information om peruker. Webbsidan avhandlar allt från grundläggande information kring håravfall till hur det går till när man införskaffar en peruk. Vi täcker även in information om möjligheterna som erbjuds via landstingsbidrag och vid salongsbesök.

Webbsidan vänder sig även till anhöriga, personal och tjänstemän som jobbar inom landsting och sjukvård – som dagligen möter många frågor och funderingar om just peruker.

Bakom EnkeltOmPeruker.se står Aderans Sweden AB. Aderans Sweden är ett företag med lång erfarenhet inom peruker och hårersättningslösningar. Tidigare var Aderans Sweden privatägt (Carl M Lundh AB), men införlivades i januari 2005 i Aderans-gruppen, ett världsledande företag inom hårersättningsbranschen. I Aderans Sweden ingår dels egna salonger, samt ett brett nät av partners och återförsäljare. Gemensamt för dem är att alla dagligen möter kunder som, genom olika diagnoser, fått besked om ett tillfälligt eller permanent håravfall.

Varför håravfall? Hur går det till när man införskaffar peruk? Vad är en rekvisition? Hur använder man den? Hur stort bidrag kan man räkna med? Vad händer under salongsbesöket? Det finns alltid många frågor som dyker upp vid beskedet om håravfall. Vi har försökt samla all information här så att man, som läsare, i lugn och ro kan få svar på sina frågor.

Informationen på sidan har vi hämtat från egna och kunders erfarenhet, samt fakta från respektive landsting om aktuella bidragsregler*. Sidan uppdateras kontinuerligt.

Enkelt om Peruker är än så länge uppdelat i två delar, eftersom det finns olika orsaker till att man drabbas av håravfall. De två ämnesområdena är ’håravfall alopeci’ och ’håravfall vid cancerbehandling’. Inom kort kommer vi även uppdatera med ’genetiskt håravfall’.

Varmt välkommen till enkeltomperuker.se!

*Vår ambition är att den information som står på denna sida är riktig med den information som finns att tillgå i dagsläget. Avvikelser kan dessvärre ske. En god idé är att ta reda på de rådande individuella bidragsreglerna i samband med att man erhåller sin rekvisition av den behandlande läkaren.